-->

Industrifoto

En af de vigtigste faktorer til motivationen i vores arbejdsliv er stoltheden over det, vi laver. Det er den tekniske tegner, der tegner en komponent til en maskine, og ved, at tegningen er 100% i orden. 

Det er maskinarbejderen, der ud fra et stykke stål kan producere komponenten og ved, at den passer til det, den skal bruges til. Montøren, der samler komponenterne til en helhed, som fungerer efter hensigten. Sælgeren, der skal sælge maskinen og få den rigtige pris for den, og bogholderen, der kan få regnskabet til at stemme.

Men hvis ikke marketingsafdelingen har noget præsentationsmateriale, som man er stolt af, bliver kæden brudt. Sælgeren får ikke solgt så mange maskiner, og maskinarbejderen synes ikke, at det nytter noget at gøre sig så stor umage.

Så hvorfor ikke tage det sidste spring og få lavet noget flot præsentationsmateriale, så alle kan se, at man er stolt af det, man laver. 

Derved vil virksomheden få solgt nogle flere produkter.

Jeg har lavet industrifotografering siden 1984 og til mine kunders fulde tilfredshed, - og det gør mig stolt.

Livet er for kort til kedelige billeder

Fotograferingen​

​At lave et godt billede af et stort emne som en maskine er ikke nemt og må nødvendigvis gøres on-location. 

Hvis det er muligt, vil jeg danne mig et forhåndsindtryk af opgaven enten ved et personligt fremmøde eller ved, at kunden tager nogle snapshots og sender dem på en mail. Så har jeg bedre mulighed for at forberede optagelserne og samle det nødvendige udstyr. 

Kameraudstyr

Til optagelserne bruger jeg et gammeldags storformatkamera påmonteret vel nok verdenens bedste digitale bagstykke fra danske PhaseOne. Dette sammen med de nyeste digitalobjektiver giver utrolig skarpe billeder. Kameraet har den fordel, at jeg kan rette styrtende linier og ændre skarphedsplanet efter, hvad der er vigtigst i billedet. 

Det digitale bagstykke er monteret på en slæde, således at optagelsen kan deles op i f.eks 3 skud, som så sættes sammen i Photoshop til 1 billede og derved øges antallet af pixels. 

Kameraet er koblet til en bærbar computer, så optagelsen kan kontrolleres med det samme. 

Den digitale fremkaldelse

Efter fotograferingen bliver billederne fremkaldt gennem en meget avanceret software i 16 bit farvedybde, så alle data fra optagelsen bibeholdes i efterredigeringen. 

Lysudstyr

Med mere end 20 meget kraftige flashes kan selv meget store enheder blive belyst jævnt. Yderligere har jeg et omfattende sortiment af stativer og stænger til baggrundsophæng og lysrefleksionsflader på mere end 75 kvadratmeter, så emner lavet i rustfritstål kan belyses korrekt. ​

Sådan kunne den rå optagelse se ud. Prøv at køre musen ind over billedet og se det endelige resultat.Efterredigeringen er en vigtig del af et godt billede.

Det er i de fleste tilfælde umuligt at lave det endelige billede på stedet.

Der vil altid være uønskede skygger på baggrund og gulv, derfor er efterredigering nødvendigt. Der vil næsten altid være uønskede ting såsom kabler, afstivninger o.l. som ikke kan fjernes fysisk i optagelsesøjeblikket.

Disse fremmedelementer vil med 99% sikkerhed også forekomme i billedet efter fjernelse af baggrunden, og så må der nødvendigvis trylles i Photoshop. Det er her, det endelige billede skabes; her gennemgåes billedet minutiøst for små uregelmæssigheder som fedtede fingre, mærkater fra lageret og tuschstreger på stålet. Disse renses op, så stålet får en flot ensartet overflade.

Maskinen fritlægges, og derefter sættes ind på en anden baggrund. Naturlige skygger laves, så maskinen står på et gulv og ikke svæver i et hvidt rum. For at billedet kan bruges til flere formål, leveres det færdige billede i photoshop-format (.psd), så kunden efterfølgende kan ændre baggrund, fjerne de indsatte skygger o.l.

starstarstarstar

Vurderet 4,4 ud af 5 stjerner

Baseret på over 9 anmeldelser fra Google

J.A. Fotografi

 Telefon: 86 22 92 00 Mobil: 21 42 80 34 

E-mail: j.a.fo2grafi@me.com

Adresse: Elsted Kirkevej 12, 8520 Lystrup

Åbningstider:

Studiet er kun åbent for pasfoto og visumfoto

CVR: 51048156